Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-08@13:13:02 GMT

تغییر ساعات معاملات در اوقات پیک است

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۶۳۱۱۴۱

تغییر ساعات معاملات در اوقات پیک است

رئیس کانون نهادهای سرمایه‌گذاری با بیان اینکه نخبگان ایرانی،توانایی طراحی سامانه بومی معاملات بورس را دارند،گفت:تغییر ساعات معاملات در ایام پیک، راهکارکوتاه مدت مدیریت چالش هسته معاملات است.

 

به گزارش پول نیوز، سعید اسلامی بیدگلی با اشاره به اختلالات پیاپی در سامانه معاملات بورس گفت: اختلالات سامانه بورس، موضوع بسیار پیچیده‌ای است که در دوره جدید ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار، یکی از انتظارات اصلی این است که بتوان اختلالات سامانه بورس را به خوبی برطرف کرد؛ این در حالی است که مسائل فناورانه در سازمان بورس باید مورد توجه جدی واقع شده و در عین حال، سامانه ترید و پست ترید نیز با توجه به اهمیت بسیار، به خوبی مورد توجه قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کانون نهادهای سرمایه‌گذاری افزود: البته باید به این نکته هم توجه داشت که برطرف کردن اختلالات سامانه بورس، موضوع پیچیده‌ای است؛ چراکه در دنیا، کشورهای کمی هستند که تکنولوژی طراحی و به‌روز رسانی سامانه معاملات بورس را در اختیار دارند، بر همین اساس در زمان مسئولیت رؤسای قبلی سازمان بورس نیز اقداماتی برای خریداری سامانه جدید معاملاتی صورت گرفت، اما به خاطر مسائل امنیتی، تحریم و مجموعه‌ای از مسائل خارجی و داخلی منجر شد که سامانه خریداری شده، تحویل ایران نشود.

وی تصریح کرد: در دوران ریاست شاپور محمدی بر سازمان بورس نیز، تلاش‌های بسیاری در این رابطه صورت گرفت و چند جلسه برگزار شد تا بتوان از منابع خارجی، این سامانه خریداری شود، اما همزمان با سرد شدن شرایط بین‌المللی، این امر میسر نشد و خرید به نتیجه نرسید. این در حالی است که بارها پیشنهاد شده است که سامانه معاملات با توجه به توانمندی شرکتهای داخلی و نخبگانی که در کشور وجود دارند، به صورت داخلی طراحی شود؛ ولی بیشتر نگاه به سمت خرید سامانه از خارج از کشور است.

اسلامی بیدگلی معتقد است که توسعه سامانه معاملات بازار سرمایه از سوی شرکتها و متخصصان داخلی، معایب و مزایایی دارد، به این معنا که مهمترین مزیت طراحی این سامانه از سوی نیروهای داخلی، یادگیری است؛ چراکه یادگیری زیادی در این فرآیند اتفاق خواهد افتاد و تعدادی از جوانان باهوش کشور حتی اگر نتوانند از این تلاش خود، خروجی برای طراحی داخلی سامانه بگیرند، اما حداقل این است که متوجه می‌شوند که سامانه معاملاتی چیست و می‌توانند حداقل سامانه خود را توسعه دهند و اگر به تکنولوژی آن هم دست یابند، به طور قطع ایران هم به جمع دارندگان محدود این تکنولوژی دست خواهند یافت و جزو معدود کشورهای خاصی باشند که در این حوزه صاحب تکنولوژی هستند.

وی اظهار داشت: به هر حال، ارتقا و خریداری سامانه جدید معاملات بورس، همچنان با پیچیدگی‌های زیادی مواجه است و بنابراین یکی از چالش‌های پیش روی رئیس جدید سازمان بورس و اوراق بهادار نیز آن است که این سامانه را بتواند با استفاده از توان داخلی و یا خرید خارجی، ارتقا دهد؛ البته در کنار این می‌توان اختلالات سامانه معاملاتی را با یکسری روش‌های کوتاه مدت نیز حل کرد.

اسلامی بیدگلی با بیان اینکه اصلاح برخی زیرساختها، قوانین و مقررات منجر به این خواهد شد که بار هسته معاملات در دوره‌ها و ساعات پیک، کم شود، گفت: البته این کار نیاز به همفکری با فعالان بازار سرمایه دارد.

رئیس کانون نهادهای سرمایه‌گذاری خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت در اصلاح قوانین و مقررات مرتبط با حل و فصل اختلالات سامانه معاملات، آن است که در مجموعه بازار سرمایه و فعالان بازار، تعداد بسیار کمی از افراد وجود دارند که علاوه بر اشراف بر بازار سرمایه و معاملات، به مسائل آی تی و فناوری اطلاعات مربوط به معاملات آشنایی دارند؛ چراکه بیشتر مدیران نهادهای فعال در بازار سرمایه، دانش آموخته امور مالی و اقتصاد و مدیریت‌خوانده بوده و یا افرادی هستند که از بدنه دولت جدا شده‌اند.

وی اظهار داشت: تعداد بسیار کمی از افراد، در بازار سرمایه اشراف کافی بر مسائل فناوری اطلاعات دارند که بتوان با تشکیل یک کمیته ویژه، معضل اختلالات سامانه معاملات را حل کرد. پس باید هر چه سریع‌تر این کمیته تشکیل شده و به حل و فصل این مشکل پرداخت. به هر حال می‌توان با زیرساختارهایی که وجود دارد، در مواقع پیک بتوان موضوع را مدیریت کرد؛ البته برخی از افراد در شبکه‌های اجتماعی، پیشنهادهای عجیب و غریبی در حوزه جابجایی ارزش اسمی و مواردی از این دست مطرح می‌کنند تا به واسطه آن، اختلالات سامانه را حل و فصل کرد؛ در حالیکه این راهکارها، مشکل را برطرف نخواهد کرد.

اسلامی بیدگلی گفت: از طریق دستورالعمل قوانین، مقررات و زیرساختهای بازار سرمایه می‌توان بار هسته معاملات را در زمان‌های پیک پخش کرد؛ اما این باید در کمیته‌ای که متخصص فناوری اطلاعات و بازار سرمایه هستند، راه حل را به بحث گذاشت و بتوان کار را پیش برد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: سامانه بورس هسته معاملات تحریم شاپور محمدی اختلالات سامانه سامانه معاملات اسلامی بیدگلی معاملات بورس بازار سرمایه سازمان بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۳۱۱۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟

اغلب افراد به دنبال حفظ ارزش سرمایه خود و کسب بازدهی مناسب هستند. برای رسیدن به این هدف نیاز است که افراد به کسب دانش و تجربه کافی در زمینه سرمایه‌گذاری بپردازند. روش‌های سرمایه‌گذاری زیادی مانند سرمایه‌گذاری در ملک، طلا، بازار بورس و … وجود دارد که هر فرد با توجه به تمایلات و درجه ریسک پذیری خود می‌تواند روش مناسب را انتخاب کند. سرمایه‌گذاری در بازار بورس، شامل دو روش مستقیم و غیرمستقیم است. ---------------- رپرتاژ آگهی -----------------

اغلب افراد به دنبال حفظ ارزش سرمایه خود و کسب بازدهی مناسب هستند. برای رسیدن به این هدف نیاز است که افراد به کسب دانش و تجربه کافی در زمینه سرمایه‌گذاری بپردازند. روش‌های سرمایه‌گذاری زیادی مانند سرمایه‌گذاری در ملک، طلا، بازار بورس و … وجود دارد که هر فرد با توجه به تمایلات و درجه ریسک پذیری خود می‌تواند روش مناسب را انتخاب کند. سرمایه‌گذاری در بازار بورس، شامل دو روش مستقیم و غیرمستقیم است.
در روش مستقیم، افراد به صورت شخصی فرآیند تحلیل، خرید و فروش سهام را انجام می‌دهند. برای رسیدن به نتیجه مطلوب در این روش، افراد باید دانش تخصصی، زمان کافی، مهارت و تجربه لازم را داشته باشند. همچنین، روش‌های مختلف تحلیل مانند تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال وجود دارند که می‌توانند به فرد کمک کنند تا تصمیمات بهتری در خرید و فروش سهام بگیرد.
صندوق سرمایه گذاری و سبدگردانی اختصاصی از روش‌های سرمایه‌گذاری غیر مستقیم در بورس هستند. روش غیرمستقیم سرمایه‌گذاری در بورس به این معناست که افراد مدیریت دارایی‌های خود را به متخصصان بورسی و اشخاص با تجربه و دارای مجوز از سمت سازمان بورس واگذار می‌کنند. صندوق‌های سرمایه گذاری دارای انواع مختلفی شامل صندوق‌های سهامی، درآمد ثابت، مختلط، بخشی و … هستند که در ادامه به توضیح صندوق سهامی می‌پردازیم.
  صندوق سهامی
صندوق‌‌های سهامی، نوعی از صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند که عمده سبد دارایی آن را سهام شرکت‌های فرابورسی و بورسی تشکیل می‌دهند. ترکیب دارایی صندوق‌های سهامی شامل حدود ۷۰ درصد سهام و مابقی به‌صورت وجه نقد، اوراق مشارکت، اوراق بانکی و … است. این نوع صندوق‌ها در مقایسه با صندوق‌های با درآمد ثابت و مختلط ریسک بالاتری دارند.
صندوق‌های سرمایه گذاری سهامی کارگزاری مفید شامل صندوق اطلس، پیشرو، پیشتاز و امید توسعه است. صندوق های پیشرو، پیشتاز و امید توسعه مبتنی بر صدور و ابطال و صندوق اطلس از نوع صندوق‌های ETF هستند.
صندوق اطلس مفید یکی از صندوق‌های سهامی قابل معامله است که از سال ۱۳۹۲ وارد بازار بورس شده است. به دلیل بازدهی مناسب در سال‌های گذشته، این صندوق به عنوان یکی از صندوق‌های سهامی، مورد توجه سرمایه‌گذاران و فعالان بازار سرمایه قرار گرفته است. صندوق امید توسعه تنها صندوق سهامی کارگزاری مفید است که از مکانیزم تقسیم سود ماهیانه استفاده می‌کند.
صندوق‌های سهامی براساس تعداد واحدهای قابل ارائه نیز به دو دسته بزرگ و کوچک تقسیم می‌شوند. اگر تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری قابل انتشار حداقل پنج هزار و حداکثر پنجاه هزار واحد باشد، در دسته صندوق‌های کوچک قرار می‌گیرد. اگر تعداد واحدهای سرمایه‌گذاری بین پنجاه هزار و پانصد هزار باشد، در دسته صندوق‌های بزرگ قرار می‌گیرد.
صندوق‌های سهامی دارای مزایایی همچون نقدشوندگی بالا، امکان کسب بازدهی مناسب در صورت رشد بازار بورس و کاهش ریسک به دلیل مدیریت توسط افراد حرفه‌ای هستند.
  ویژگی ‌های صندوق سهامی
صندوق سهامی، مناسب افرادی است که ریسک پذیری بالای دارند. همچنین این افراد فرصت کافی برای کسب دانش و انجام معاملات را ندارند.
مدیران صندوق‌های سهامی با استفاده از تجربه و مهارت خود، سعی می‌کنند بازدهی مناسبی را برای سرمایه‌گذاران فراهم کنند. این صندوق‌ها به دنبال سرمایه‌گذاری در سهام شرکت‌هایی هستند که پتانسیل رشد و عملکرد مناسبی دارند و قادر به ارائه بازدهی بیشتری هستند.
باید توجه داشت که صندوق‌های سهامی در شیوه سرمایه‌گذاری متفاوت عمل می‌کنند و می‌توانند استراتژی محافظه‌کار، متوسط یا تهاجمی داشته باشند.
در واقع، عملکرد یک صندوق سهامی تاثیر زیادی بر ارزش واحدهای آن در طول زمان دارد. اگر صندوق عملکرد خوبی داشته باشد، ارزش واحدهای آن افزایش می‌یابد. اما اگر صندوق به خوبی عمل نکند، امکان دارد که ارزش واحدهای آن رشد نکند و یا حتی کاهش پیدا کند.
یک راهکار معمول در صندوق‌های سرمایه گذاری از جمله صندوق‌های سهامی برای ایجاد فرصت سرمایه‌گذاری برای افراد با مبالغ کم، تقسیم واحد‌های صندوق به تعدادی واحد کوچکتر است. این کار باعث کاهش قیمت هر واحد صندوق می‌شود و امکان سرمایه‌گذاری با مبالغ اندک را نیز فراهم می‌کند.
در نتیجه، در انتخاب صندوق‌های سهامی بهتر است سرمایه گذاران صندوق‌هایی را انتخاب کنند که در دوره‌های مختلف از جمله دوره‌های رشد و رکود بازار، عملکرد قابل قبولی داشته باشند.

دیگر خبرها

  • ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • گزارش روزانه بورس ۱۹ اردیبهشت/ ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص
  • بورس امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • هفت پله قرمز بورس
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • صندوق سرمایه‌گذاری سهامی‌ چیست؟
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟
  • بورس امروز ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • رمزخوانی از یکشنبه قرمز بورس
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود